Maeglink

Maak een afspraak

(088) - 0665020

HOME -
Masterclasses 2023

Masterclass Mediationvaardigheden & Interventietechnieken voor Studenten

Een eendaagse training in soft skills mediationvaardigheden en interventietechnieken door professionals uit de praktijk, speciaal ontworpen voor rechtenstudenten.

Voor wie

Deze praktisch ingerichte masterclass komt tegemoet aan de begrijpelijke wens van zowel rechtenstudenten als de rechtspraktijk om meer aandacht te besteden aan soft skills mediationvaardigheden en interventietechnieken. Maeglink Legal Mediation biedt rechtenstudenten hiermee de kans fundamentele mediationvaardigheden toe te voegen aan hun basisrepertoire en zo in te spelen op de toenemende behoefte vanuit de praktijk aan alternatieve vormen van geschillenbeslechting zoals mediation.

Programma

Tijdens de masterclass zullen inleidende aspecten van mediation aan de orde komen en de fasen in het mediationproces worden toegelicht. We bespreken de verschillen met andere vormen van geschillenbeslechting en de toepassingsgebieden van mediation. We illustreren met behulp van praktijkvoorbeelden en succesverhalen het belang en de kracht van mediation in de rechtspraktijk. Basisprincipes als neutraliteit, onpartijdigheid, vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en zelfbeschikking passeren de revue. We zoomen in op de juridische aspecten van mediation en de mediationovereenkomst. De Harvard onderhandelingstheorie wordt uitvoerig besproken, evenals verschillende gesprekstechnieken, zoals het geven van gevoelsreflecties en positief heretiketteren, en interventietechnieken, zoals het hanteren van emoties en impasses.

Mediationvaardigheden

Onze masterclass biedt naast theoretische kennis ook praktische oefeningen en rollenspellen voor het ontwikkelen van essentiële mediationvaardigheden. Onder begeleiding van een mediator zullen studenten door middel van verschillende interventietechnieken conflicterende partijen leren bevragen en naar een oplossing leren begeleiden. Ook wordt aandacht besteed aan het opbouwen van vertrouwen, het bereiken van consensus en het omgaan met emoties.

Aanmelden

Wil jij als rechtenstudent jouw kennis van mediation verdiepen en bemiddelingsvaardigheden opdoen? Meld je vandaag nog aan voor onze Masterclass Mediationvaardigheden & Interventietechnieken voor Studenten!

Contactinformatie

Hebt u vragen of wilt u meer weten over onze Masterclasses? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Hoofdkantoor

Zuiderzeelaan 25, 8017 JV Zwolle

E-mailadres

Info@maeglink.nl

Telefoonnummer

+31 088 066 5020

Openingstijden

Ma – Vr 08:30 – 17:30 

Aanmelden voor deze Masterclass? Dat kan binnenkort. Houd onze website in de gaten.

Heb je alvast vragen over deze Masterclass? Neem contact met ons op via info@maeglink.nl