Maak een afspraak

(088) - 0665020

Zakelijke mediation

Zakelijke mediation wordt ingezet bij het bemiddelen tussen of binnen bedrijven.

Plan een kennismakingsgesprek

Ontdek hoe onze ervaren scheidingsmediator u kan helpen door een kennismakingsgesprek in te plannen. Samen kunnen we werken aan een oplossing voor de conflicten tijdens uw scheiding.

Conflict

Zakelijke mediation

Zakelijke mediation wordt ingezet bij het bemiddelen tussen of binnen bedrijven. Het gaat bijvoorbeeld om mediation tussen aandeelhouders en/of zakelijke partners. Partijen kiezen voor zakelijke mediation in geval van bedrijfsovernames, fusies, reorganisaties, opvolgingen of contractuele geschillen. Maeglink helpt ook jou graag verder met behulp van zakelijke mediation!

Door jullie met elkaar in gesprek te laten gaan, komen jullie dichter bij elkaar en wordt met hulp van de mediator naar oplossingen gezocht. Hierdoor kan verdere escalatie of een juridische procedure voorkomen worden. Zakelijke mediation is doorgaans een succesvolle manier om dichter tot elkaar te komen en om een passende oplossing te vinden.

De mediator

De rol van de zakelijke mediator is om met jullie beiden in gesprek te blijven en ieders belangen te doorgronden. Het traject start met een afzonderlijk gesprek tussen de mediator en éénn van jullie. In het gesprek wordt gekeken wat de aard van het conflict is en wordt verteld hoe de procedure eruitziet. De belangen van jullie beiden worden genoteerd.

Zakelijke mediation; wat is het?

Mediations op zakelijk niveau zijn vaak relatief kortdurende trajecten. Hierbij moet je denken aan één hooguit twee bijeenkomsten, waarbij jullie met elkaar om tafel gaan onder begeleiding van een procesbegeleider; de mediator. Het doel is om partijen met elkaar in gesprek te laten gaan en te laten onderzoeken of gezamenlijke oplossingen mogelijk zijn. In sommige gevallen is het noodzakelijk om na de plenaire bijeenkomst de laatste zakelijke punten via een pendelmediation uit te onderhandelen. Dit is een vorm van mediation waarbij jullie afzonderlijk van elkaar in gesprek gaan met de mediator. Dit kan ervoor zorgen dat aan beide kanten beweging wordt bewerkstelligd, dit is noodzakelijk om uiteindelijk uit de onderhandeling te komen.

Echter hoeft niet altijd een groot conflict aan de mediation vooraf te zijn gegaan, het kan ook zo zijn dat de zakelijke partners enkel hebben geconcludeerd dat de samenwerking stroef verloopt. We spreken dan van een samenwerkingsmediation. Vaak gaat het hierbij om vennoten of aandeelhouders waartussen spanning is ontstaan, al dan niet met familieverhoudingen op de achtergrond. Het kan zo zijn dat tijdens de mediation dan alsnog wordt besloten dat partijen zonder elkaar verder zullen gaan. 

Kwaliteistregister MfN

Bij Maeglink voldoen de mediators aan de kwaliteitseisen van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Door aan deze kwaliteitseisen te voldoen, handelen onze mediators in zakelijke mediations met beheersing en borging van een zeer hoge kwaliteitsstandaard.

Maeglink voor zakelijke mediation

Heb je een vraagstuk waarbij zakelijke mediation uitkomst kan bieden? Maeglink gaat graag in gesprek om te bepalen of we iets voor jou kunnen betekenen. Stuur ons een email op info@maeglink.nl of via de contactpagina.