Maeglink

Maak een afspraak

(088) - 0665020

Mediator vs gezinsadvocaat

Arbeidsmediaton
Rear view of female psychologist helping young family with a kid

In de Volkskrant staat vandaag een interessant artikel over de gezinsadvocaat. Voor Maeglink aanleiding om de gezinsadvocaat te vergelijken met de mediator.

De gezinsadvocaat komt onder meer voort uit het in 2015 uitgesproken streven van de overheid om het aantal vechtscheidingen terug te dringen. Een gezinsadvocaat bestaat uit twee personen: een advocaat en een gedragsdeskundige. Deze combineren recht en zorg om zo de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. De gezinsadvocaat vertegenwoordigt de belangen van zowel de vader als de moeder als de kinderen.

De mediator helpt ook ouders om de scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. De mediator kijkt naar de relationele en emotionele kant van de scheiding, om zo te bereiken dat ouders werkbare afspraken kunnen maken waardoor het kind niet klem komt te zitten tussen zijn of haar ouders. Tevens combineert Maeglink recht en zorg met elkaar door onze ervaring in de jeugdzorg en het juridisch werkveld.

Uiteraard verschilt het per gezin welke aanpak het beste werkt voor een goede afwikkeling van de scheiding. Mocht je twijfelen welke aanpak het beste voor jou werkt, neem dan contact op met onze specialisten via info@maeglink.nl of telefonisch op 088 – 0665020.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

Heeft u een vraag?

Neem contact op voor informatie, advies of kennismakingsgesprek.