Maeglink

Maak een afspraak

(088) - 0665020

Scheidingsmediation

Een efficiënte oplossing voor conflicten tijdens uw scheiding

Plan een kennismakingsgesprek

Ontdek hoe onze ervaren scheidingsmediator u kan helpen door een kennismakingsgesprek in te plannen. Samen kunnen we werken aan een oplossing voor de conflicten.

Wat is scheidingsmediation?

Wanneer jullie gezamenlijk de scheiding willen regelen, dan faciliteert de mediator deze gesprekken. De mediator is onpartijdig en begeleidt jullie in zowel de emotionele als praktische stappen. Wanneer kinderen zijn betrokken bij de scheiding is mediation ook een zeer geschikte vorm, nu de mediator samen met jullie kijkt hoe jullie als ouders verder kunnen. De afspraken worden opgenomen in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan. Wanneer jullie voor mediation kiezen, verloopt het proces vaak sneller en harmonieuzer. Tevens zijn de kosten lager dan wanneer jullie gaan procederen.

Waarom Maeglink?

Wanneer jullie twijfelen tussen een advocaat of een mediator, dan biedt Maeglink een mooie tussenweg. De mediators zijn namelijk juridisch opgeleid, waardoor zij ook de juridische denkwijze van een advocaat meenemen in de gesprekken. Ook hebben de mediators een MfN-opleiding gevolgd, waardoor zij de kwaliteit van hun werkzaamheden als mediator kunnen waarborgen. Jullie krijgen hierdoor het totaalpakket voor een lager tarief dan wanneer jullie beiden een advocaat in de arm nemen. 

Maeglink beschikt verder over SKJ-geregistreerde mediators die gesprekken kunnen voeren met jullie kinderen. Deze gesprekken zijn van belang, omdat hierdoor de stem van het kind wordt gehoord en kan worden toegepast bij het opstellen van het ouderschapsplan. Bij Maeglink geloven wij namelijk dat, bij het maken van afspraken over de toekomst, ook de stem van het kind dient terug te komen.

Hoe gaat een scheidingsmediator te werk?

Allereerst dienen jullie beiden Maeglink te benaderen en aan te geven vrijwillig te willen deelnemen aan de mediation. Vervolgs wordt een kennismakingsgesprek met jullie ingepland. Tijdens dit gesprek zal de mediator inventariseren hoeveel gesprekken nodig zijn om de scheiding af te wikkelen. Het uiteindelijk doel van de mediationgesprekken is het opstellen van een echtscheidingsconvenant en eventueel een ouderschapsplan dat bij de rechtbank wordt ingediend.